Els operaris de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal de Altea estan desenvolupant un nou pla de reforç per a millorar la qualitat del servei de neteja viària de la ciutat.

Així durant aquests dies s’han intensificat els aigualejos de carrers en diversos punts destacats de la ciutat com tot el Passeig Marítim on aquest pròxim diumenge se celebrarà la Troballa del Crist i el romiatge fins a l’Església del Consol. També s’ha procedit al baldeado de la plaça de l’Església del Convent i limítrofs o la Plaça de l’Ajuntament. Es tracta de les principals àrees comercials i les zones amb una especial intensitat en el trànsit de persones.

El servei es dota d’un vehicle per a netejar els carrers amb aigua a presió així com la neteja de voreres a través de màquines de *hidropresión amb plats per a un fregat més eficaç. La neteja és més profunda ja que la baldeadora utilitza un sistema de decapatge mitjançant la projecció d’aigua a pressió. A més, s’eviten les molèsties als comerços perquè l’aigua es projecta en el sòl i no afecta als aparadors.

En aquest sentit, cal ressaltar que la neteja amb el plat es duu a terme, en la majoria dels casos, en horari nocturn per a evitar les molèsties als veïns. Una altra dels avantatges que aporta aquesta nova maquinària és el seu disseny ergonòmic que facilita el seu maneig per part dels operaris.

El reforç del servei de recollida i neteja d’Altea que es va activar a principis de juny de cara a l’afluència de visitants de l’estiu s’àmplia en la localitat fins al cap de Festes Patronals ja que es tracta, el de setembre, d’un mes , “ amb una gran afluència de visitants i major activitat comercial i de restauració a causa de l’activitat festera” assenyala el regidor de l’àrea Diego *Zaragozí. “Es tracta d’uns dies – assenyala l’edil- en els quals fa falta un esforç evident de treball per al manteniment del poble”.