La Regidoria de *PDM posa en marxa una campanya informativa per a tractar d’evitar els abocaments que es produeixen en els denominats punts negres de la localitat. Ja s’han col·locat una sèrie de cartells en les zones més problemàtiques i s’instal·laran també en els camions de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal. I és que cal destacar que malgrat que l’encàrrec de gestió marca tres dies de recollida d’estris per part de la brigada de dos operaris, actualment s’està destinant dues brigades de dues persones set dies a la setmana.

En 2018 es van fer 1.751 intervencions en punts negres a més dels repassos diaris al nucli urbà, per la qual cosa s’ha recollit un 40% més de tones de restes des del 2015 fins al 2018 Un ardu treball de la *PDM que cal ressaltar’’ . La regidora ha destacat que “en 2018, el servei de neteja ha tingut 1.751 actuacions en els 25 punts negres identificats i s’han recollit 484.420 kg d’estris al que cal sumar aproximadament altres 350.000 kg de poda, enderrocs i aparells elèctrics, la qual cosa representa un 38’9% més que fa 4 anys. Una autèntica barbaritat”. A més afig que “s’ha fet reforç per a ampliar la vigilància i s’està renovant la imatge amb nous contenidors, cartelleria informativa….” Des de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal a més compten amb un punt net de dilluns a divendres de 8.30 a 13.30 h, i els dilluns i dimecres de 15.30 a 18.30 h. També comptem amb un servei de recollida d’estris totalment gratuït telefonant al 96 688 19 03 .

Es demana civisme

Orozco va recordar que “per a millorar el servei també es va procedir a la compra del camió amb grua i polp ferroveller per a incrementar l’efectivitat en la recollida”. Orozco va assenyalar que “volem recordar als veïns com han de tirar els estris, restes de poda, horaris, llocs etc. És *facilísimo – va manifestar – només cal cridar i es passa a recollir els estris de forma gratuïta o anar a depositar-los al punt net habilitat en la nau de l’empresa, l’horari de la qual estem tractant d’ampliar.”

L’edil va explicar en aquesta campanya s’adverteix “que està prohibit embrutar el nostre poble d’aqueixa manera. Des de l’empresa s’està fent un esforç considerable, però és imprescindible el civisme dels veïns”. Orozco va ressaltar que en els últims anys “no s’ha parat d’incrementar el servei en els punts negres de la localitat”.

Finalment cal recordar que està totalment prohibit tirar estris, restes de poda, enderrocs etc en la via pública. Les multes per a l’infractor seran de 600 i 30.000 euros depenent de la gravetat de l’abocament. La regidora apel·lava a la col·laboració i conscienciació ciutadana i recordava que “és responsabilitat de tots evitar l’abandó, abocament o eliminació incontrolada de qualsevol tipus de residu. És imprescindible el civisme perquè podem, entre tots, acabar amb els punts negres a Altea”.